Wie zijn wij?

Het IJsselsteins kamerkoor (IJKK) heeft -sinds de oprichting in 1981- een eigen plaats in het muzikale spectrum verworven. Naast druk- bezochte optredens in het IJsselsteinse Historische Stadhuis, diverse kerken en andere locaties in IJsselstein en omgeving, behoort een zomers tuinconcert tot het vaste programma. In de corona lockdown hebben we online gerepeteerd en zo de band met de muziek en elkaar vast kunnen houden. Dat resulteerde in 2022 in een prachtig lustrumconcert een jaar later dan gepland - met o.a. de St Jorismis van Herman Finkers. Op dit moment zijn we aan het repeteren voor een concert begin 2024 met oude muziek. Het koor heeft een goed uitgebalanceerde samenstelling van ervaren amateurzangers, maar een extra tenor is nog altijd welkom. De repetities zijn op donderdagavond van 20.00 - 22.15 uur in het Fulco Theater in IJsselstein. Sinds begin 2017 staat het koor onder de bezielende leiding van dirigente Marilou Krouwel.  

 

 

 

Concertagenda

Voor onze actuele agenda, zie onder Concert

 

Ook zin in zingen gekregen? Tenor gezocht!

Het koor heeft op dit ogenblik een vacature voor een tenor. Voor nieuwe leden verwachten wij een (ruime) ervaring met koorzang, en liefst ook enige scholing. We studeren enkele keren per jaar een nieuw programma in, wat door de leden thuis moet worden voorbereid.

Er zijn ook nu en dan situaties dat wij iemand nodig hebben voor een tijdelijke uitbreiding of vervanging. We vinden het daarom fijn om enkele namen achter de hand te hebben. Als je belangstelling hebt, neem dan vrijblijvend contact op met het bestuur.

 

Repetitie

Donderdagavond van 20.00 - 22.15 uur in het Fulco Theater, Overtoom 1, IJsselstein.

 

Samenwerking

Naast onze eigen uitvoeringen werken wij ook regelmatig samen met andere kunst- en cultuurbeoefenaars. Onze jaarlijkse tuinconcerten bieden gelegenheid aan beeldende kunstenaars om hun werk te exposeren. Verder verlenen wij medewerking aan orgelconcerten en evensongs. Solistische medewerkers zoeken wij bij voorkeur uit eigen gemeente.

 

Vrienden en sponsors van het IJsselsteins Kamerkoor

Draagt u het IJsselsteins Kamerkoor en haar muziek een warm hart toe? Dan kunt u naast het bezoeken van onze concerten ook Vriend(in) worden van het IJsselsteins Kamerkoor. Indien u hier meer over wilt weten, kunt u per e-mail informatie aanvragen. Wij zullen u zo spoedig mogelijk de gevraagde gegevens toesturen.

 

Ook sponsors zijn van harte welkom. Als tegenprestatie plaatsen wij uw logo of advertentie op onze website en in de programmaboekjes van onze concerten. Vraag vrijblijvend per e-mail naar de mogelijkheden die wij kunnen bieden.