Seizoen 2024

H E ME L S !

Voor een meer dan 120-koppig publiek brachten wij een programma met vooral dubbelkorige werken van Sweelinck, Schütz, Buxtehude, Bach en Mendelssohn, met medewerking van enkele instrumentalisten van het Gheyn Consort en organist Jaap den Besten.

Ontmoetingskerk, Andorrastraat, IJsselstein

Zondagmiddag 28 januari 2024, aanvang 15:00 uur.

 

Seizoen 2023

Evensong in Woerden 

Op zondag 1 oktober 2023 verleenden wij medewerking aan de Evensong in de Lutherse Kerk te Woerden. Deze is nog terug te luisteren op kerkdienstgemist.nl.

Tuinconcert – Muzikaal de zomer in!

Ook dit jaar luidde het IJsselsteins Kamerkoor de zomer in met een tuinconcert in de bloeiende tuin van de familie Schouten. Het koor trad meerdere keren op met afwisselend programma met o.a. Lassus (ondeugende pater en non), Britten (The evening primrose) and Chilcott (And so it goes).

Tussendoor was er alle tijd voor een goed glas wijn uit eigen wijnproeverij, een rondje te lopen door de mooie landelijke tuin, en het keramiek van Mirjam Kemp te bewonderen.  

 

 

Evensong in Schoonhoven 

Op zondag 12 maart 2023 verzorgden wij weer een Evensong in De Hoeksteen te Schoonhoven. Deze is nog terug te luisteren op kerkdienstgemist.nl.

Seizoen 2022

Kerstconcert met Harmonieorkest Amicitia 

Zaterdag 17 december 2022, aanvang 20.00 uur.

Locatie: Kerkelijk centrum Kruispunt, Touwlaan 36 (hoek Eiteren), IJsselstein.

Gezamenlijk voerden wij een Carolbewerking uit van Peter Hope, en het bekende Cantique de Jean Racine van Fauré.  In ons eigen deel brachten wij een selectie aan kerstliederen uit diverse landen en eeuwen; natuurlijk ontbrak Stille Nacht niet, maar wel in een bijzondere zetting.

 

Zondag 11 sept.: deelname aan toneelroute Vianen

Als onderdeel van dit jaarlijkse evenement hebben wij drie maal opgetreden met een kort programma in de Grote Kerk van Vianen. We brachten een gevarieerd programma, van Lassus tot Saint-Saëns.

11 juni:  Verborgen Tuinen

Op zaterdag 11 juni zongen wij in het kader van: “Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteert; Verborgen tuinen”, in een prachtige tuin aan de Vincent van Goghlaan drie maal een fraai zomers programma van 30 minuten met stemmige, vrolijke en beschouwende muziek.

21 mei:  Fulco’s Vocaal Festival

Op zaterdag 21 mei 2022 traden wij op tijdens het Fulco’s Vocaal Festival, waar op diverse locaties in IJsselstein door allerlei koren een optreden wordt verzorgd. Wij brachten een gevarieerde programma van lichte in de bibliotheek en in het Fulco’s theatercafé.

 

14 mei:  Jubileumconcert 40 jaar IJKK

We vierden, met één jaar corona-uitstel, ons 40-jarig bestaan met een bijzonder lustrumconcert op 14 mei 2022 in de R.K. Nicolaasbasiliek in IJsselstein.

Op het programma stonden Dixit Dominus en Beatus Vir van Antonio Vivaldi, en de St Jorismis van Herman Finkers. Vocale solisten waren Eva Schuurman (sopraan) en Rosina Fabius (alt). De instrumentale begeleiding werd verzorgd door het Gheyn Consort. Annemieke IJzerman verzorgde twee intermezzo’s op de harp.

 

Seizoen 2021

 

11 september:  Hoera! We mogen weer zingen!

 

Het is voor het eerst sinds maart 2020 dat het IJsselsteins Kamerkoor o.l.v. Marilou Krouwel, weer met elkaar kon zingen. U kon ons horen in het kader van de “Open tuinen van Mevrouw Klein-Sprokkelhorst”. In deze openbare repetitie brachten we zomerse muziek ten gehore van o.a. Farnaby, Finzi, Purcell en Vaughan Williams.

Locatie: Vestingsplantsoen IJsselstein

Tijd:  zaterdag 11 september, 14:30 – 17:00 uur

Seizoen 2020

In 2020 hebben wij helaas geen uitvoeringen mogen geven vanwege de corona-beperkingen. Wel zijn wij doorgegaan met onze repetities, maar dan on-line.

Seizoen 2019

Cantate concert

In samenwerking met de stichting Orgelcultuur IJsselstein brachten wij voor een groot publiek een programma met werken van Bach en Mendelssohn. Medewerking wordt verleend door een strijkersensemble en vocale solisten.

Datum: 30 november 2019, aanvang 16.00 uur.

Adres: Ontmoetingskerk, Andorrastraat, IJsselstein.

 


 

Evensong Schoonhoven

Op zondag 22 september verzorgden wij een stemmige Evensong in de Hoeksteen te Schoonhoven met een selectie uit werken van -uiteraard- Engelse componisten, zoals Tallis, Brewer, Smith en Wesley. Het orgel werd bespeeld door Jaap den Besten.

 


 

Tuinconcert – Muzikaal de zomer in!

Ook dit jaar luidde het IJsselsteins Kamerkoor de zomer in met een tuinconcert. Op zondag 23 juni was u van harte welkom in de bloeiende tuin van de familie Schouten. Het koor trad meerdere keren op met liederen van o.a. Elgar, Distler en Stanford. Daarnaast speelde Marilou Krouwel (dwarsfluit) samen met Martin Meijer (gitaar) muziek van Piazzolla en Ravel.

Tussendoor was er alle tijd voor een goed glas wijn uit eigen wijnproeverij, een rondje te lopen door de mooie landelijke tuin of te kijken naar de kunst van Leidy Vonk (schilderijen) en Carla de Visscher (gemengde techniek).  


 

 

Op 30 maart mochten wij ons verheugen in een stampvolle kerk waar wij ons publiek onthaalden met een schitterende uitvoering van Rossini’s Petite Messe Solennelle, met een keur van solisten.

 

Seizoen 2018

 

Het is ondertussen traditie dat het IJsselsteins kamerkoor meewerkt aan De Kerstavond van Mevrouw Klein Sprokkelhorst.

Dit jaar is dat op vrijdag 14 december 2018 in de Oude Nicolaaskerk, van 21.00 tot 22.30 uur met de

Ceremony of Carols van Benjamin Britten,

met medewerking van harpiste Annemieke IJzerman.

 

 

Evensong te Vianen

Afbeeldingsresultaat voor evensong

Op 23 september verzorgden wij een Evensong in de Grote kerk te Vianen met een selectie van werken van -uiteraard- Engelse componisten.

Davies

God be in my head

Ayleward

Preces and Responses

Howells

I will lift up mine eyes

Tallis

Magnificat & Nunc dimittis

Nystedt

Peace I leave with you

 

 

Tuinconcert  2018

 

Het IJsselsteins Kamerkoor zong de zomer in met een tuinconcert. Op zondag 17 juni 2018 was u welkom in de bloeiende tuin van Marina en Fred Schouten. Zoals u dat van ons gewend bent, trakteerden we u op korte luchtige muzikale optredens zodat er in de tussenpozen alle tijd was voor een goed glas wijn uit eigen wijnproeverij, een fijn gesprek en een rondje door prachtige landelijke tuin.

 

Passieconcert

Het IJsselsteins kamerkoor zong een programma met alternatieve passiemuziek.

Locatie: RK kerk Johannes de Doper, Pastoor Spaanplein 2, 3417 HV Montfoort.

 

 

Seizoen 2017

Het is ondertussen traditie dat het IJsselsteins kamerkoor meewerkt aan De Kerstavond van Mevrouw Klein Sprokkelhorst.

Dit jaar is dat op vrijdag 15 december 2016 in de Oude Nicolaaskerk, van 19.00 tot 20.30 uur

met een serie Engelse “Sprokkel”carols, waaronder:

 

Silent night

The First Nowell

Coventry Carol

Joy to the world

O little town of Bethlehem

 

 

Een Amerikaans najaar

Het IJsselsteins kamerkoor zingt een afwisselend programma van -uiteraard- recente Amerikaanse componisten. Met medewerking van Eva Schuurman, sopraan, en Ronald Roosjen, piano.

 

Whitacre:

Sainte Chapelle

 

A boy and a girl

 

Sleep

Glass:

There are some men

Barber:

To be sung on the water

Lauridsen:

Chansons des roses

Copland:

Four motets

 

 

Monteverdi / Stanford / Elgar

Zakdoeken mee!

Het IJsselsteins kamerkoor zong over Liefde en Tranen. In dit Monteverdi-jaar, hij werd 450 jaar geleden geboren in Italië, klinkt in zijn “Sestina” het verdriet over een gestorven geliefde. Verlies en verlangen horen we ook in stukken van Elgar en Stanford. Eveneens madrigalen, maar dan van een paar eeuwen later. Kon u het droog houden?

 

Monteverdi

Sestina (serie van 6 madrigalen)

Stanford

Blue Bird

 

Diaphenia

 

Peace come away

Elgar

Go song of mine

 

My love dwelt in a foreign land

 

They are at rest

 

As torrents in summer

 

Seizoen 2016

 

Het is ondertussen traditie dat het IJsselsteins kamerkoor meewerkt aan De Kerstavond van Mevrouw Klein Sprokkelhorst.

Dit jaar is dat op vrijdag 16 december 2016 in de Oude Nicolaaskerk, van 21.00 to 22.30 uur

met een serie Engelse “Sprokkel”carols, waaronder:

 

Silent night

The First Nowell

Coventry Carol

Joy to the world

O little town of Bethlehem

 

 

 

Jubileumconcert “VREDE”

 

De plannen voor dit lustrumconcert kregen vorm in de tijd dat de berichtgeving over de vluchtelingen die in bootjes van overzee Europa bereiken het nieuws beheersten. Ook IJsselstein zal vluchtelingen ontvangen en hen tijdelijk in de sporthal onderbrengen. Het voelt niet alsof het tijd is een feestje te vieren. De gedachte dat we als koor in deze roerige tijden een muzikale reactie zouden kunnen geven vat post. En zo gaan we aan de slag. Met onze nieuwe dirigent Marilou Krouwel en drie jonge solisten hebben we een prachtig programma samengesteld met stukken over oorlog en vrede door de eeuwen heen. Om het verhaal te verdiepen betrekken we een fotograaf, een beeldend kunstenaar, IJsselstein Schrijft en Vluchtelingenwerk Midden Nederland bij de uitvoering.  We kiezen als locatie de st. Nicolaasbasiliek die op dit moment in de steigers staat; de ruimte houdt het midden tussen tent en kerk. Hier kunt u op 26 november deze bijzondere lustrumviering  met ons mee beleven. 

 

 

 

 

Winterconcert - ’t kan vriezen, ’t kan dooien

Zondagmiddag 31 januari 2016 in het Oude Stadhuis te IJsselstein

Een gevarieerd winterprogramma:

Een winterconcert met een programma vol contrasten, waarvan mystiek en  kolder de uitersten vormen.

Onder leiding van Arnaud van Gelder, begeleiding: Ronald Roosjen, piano.

 

Seizoen 2015

Misa Criolla

Op uitnodiging van de organisatoren van het jaarlijkse evenement Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst hebben wij het openingsconcert verzorgd op 11 december 2015. Bij beide uitvoeringen was de kerk tot de nok gevuld.

Waar:             Oude Nicolaaskerk IJsselstein

Aanvang:        19.00 en 20.00 uur

Toegang:        Gratis

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

Passieconcert

Op zondag 29 maart 2015 was u welkom in de St Nicolaasbasiliek van IJsselstein voor een passieconcert met als hoogtepunt de Via Crucis van Liszt, dat begeleid werd op het Maarschalkerweerd-orgel.

 

Liszt:                  Via Crucis

Palestrina:        Stabat Mater

Brahms:            Koraalbewerking (orgel)

Pärt:                  Triodion

 

Orgel:                George Pluimakers

Bariton:             Ron Kuijper

 

 

 

 

 

 

Seizoen 2014

 

Romantiek in Pantalone

 

Op zaterdag 22 november 2014 heeft u vanaf 20.00 uur genoten van een mooi programma met koorwerken uit de Romantiek in de theaterzaal van Pantalone te IJsselstein.

 

Brahms

Fünf Gesänge, Op. 104

Wolf

Sechs geistliche Gesänge

Raff

5 uit 10 Gesänge fur gemischten Chor op. 198

Mendelssohn

Sechs Lieder op. 59

Schumann

Zigeunerleben  (+ piano)

intermezzi

Ronald Roosjen, piano en Ron Kuijper, bariton

 

 

Tuinconcert Songs, Art and Garden 2014

Op 6 juli 2014 was u vanaf 13.00 uur weer te gast in de schitterende tuin van Lida en Ton van Agthoven, Korte Linshoten O.Z. 10 te Linschoten. Terwijl u wandelde door het struweel kon u genieten van korte muzikale optredens van het koor met luchtige, doch geenszins eenvoudige, liederen, waaronder variaties op de lustige Forelle in de stijl van diverse componisten. Dit alles onder het genot van een goed glas fonkelende wijn.

 

 

 

Passieconcert

 

6 april 2014 aanvang 15.00 uur

RK Kerk Johannes de Doper te Montfoort

 

Seizoen 2013

 

Het IJsselsteins kamerkoor heeft meegewerkt aan De Kerstavond van Mevrouw Klein Sprokkelhorst

op vrijdag 13 december 2013 in de Oude Nicolaaskerk, van 19.30 to 21.00

met een serie Engelse “Sprokkel”carols, waaronder:

 

Silent night

The First Nowell

Coventry Carol

Joy to the world

O little town of Bethlehem

 

 

 

 

Franse meesters uit de Romantiek

 

Langlais

De profundis    (orgel)

Duruflé

Notre père

 

Quatre motets sur des thèmes grégoriens

Poulenc

Seigneur je vous en prie

 

Salve regina

Alain

Variations sur un thème de Clément Janequin (orgel)

Langlais

Chant Litanique en Ave mundi gloria (duet)

Duruflé

Requiem

 

 

 

Tuinconcert Songs, Art and Garden 2013

Het thema van een jaarlijks terugkerend evenement wat dit jaar voor de 10de keer plaatsvond. Een zomerse cocktail van nieuw en oud zangrepertoire en een kunsttentoonstelling. Dit alles op een bedje van zacht gras met zoetgeurende rozen, onder het genot van een wijnproeverij.

9 juni 2013, tuin is open van 13.00 tot 18.00. Korte Linschoten O.Z. 10 te Linschoten

m.m.v. Sylvia Jans brons, Ngurah Aryawan schilderijen en Komang Agus glas en restaurant “De Burgemeester”.

 

 

 

Concert : Shakespeare Songs

Teksten van Shakespeare getoonzet door tijdgenoten, o.a. Byrd, Morley, Weelkes, en latere componisten als Vaughan Williams en Mäntyjärvi.

 

 

Seizoen 2011/2012

Tuinconcert Art and Garden 2012

Tuinconcert 6 juni 2012

 

Linschoten

 

30-jarig jubileumconcert IJsselsteins Kamerkoor

VESPERS van Rachmaninov

 

 

 

 

Tuinconcert Songs, Art and Garden 2011

 

 

 

Seizoen 2010/2011

Winterconcert met Partsongs

Zondagmiddag 23 januari 2011 in het Oude stadhuis te IJsselstein

 

IJsselstein 700jr stad

Zondagmiddag 12 september 2010 in oude Stadhuis te IJsselstein samen met blokfluit ensemble Lady's Lace

 

Fulko de Minstreel

 

 

Seizoen 2009/2010

Tuinconcert Art and Garden 2010

6 juni 2010 te Linschoten

Muziek van Nederlandse componisten

Tuinconcert 2010

 

 

Passie concert

27 maart 2010 in de RK kerk te Montfoort

Passie Concert

 

 

 

Mendelssohn concert

29 nov 2009 in de Ontmoetingskerk te IJsselstein

Duitse Romantiek